5 Eylül 2012 Çarşamba

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM



Bugün benim doğum günüm

Yaş konusunu hiç açmak istemiyorum J (Canım Arzucuğum biz hep 29 yaşındayız değil mi? J)

Bir yaşı daha hayatıma eklemek beni hem endişelendiriyor hem de ayrı bir güven veriyor.

Güven kelimesi size ilginç gelebilir ama daha çok yaşadıkça daha çok deneyim kazanıyorsunuz, daha çok şey görüyorsunuz, daha çok şey okuyorsunuz. Bu size bir güç veriyor sanki. Bunu hem özel hem de iş hayatımda daha net görebiliyorum. Yıllanmış Şarap hikâyesi yani J

Endişe ise yapmam gereken şeyleri zamanında yapmadıysam bir daha yapamamaktan kaynaklanan bir endişe ve aynı zamanda korku. Keşkelerimin olmasını istemiyorum, tek endişem bu.

Bir gün annemin kendi doğum gününde söylediği bir şeyi hiç unutmuyorum. Genç bir kadınken keşke kırmızı bir elbise giyseydim, şimdi bu yaştan sonra giymek çok zor dedi. O kadar küçük bir unsur ki ama onun hayatında bir keşke olarak kalmış işte.

O günden sonra her doğum günümde bu söylediği aklıma gelir ve geriye dönüp düşünürüm, ilerde yapamayacağım ama yapmak istediğim şeyler var mı diye. Zaman kaçmadan ve ilerde keşke demeden yapabilmek için.

Doğum günümün en güzel yanı ne derseniz bana hatırlanmak derim. Gönderilen bir yazılı mesaj bile beni o kadar çok mutlu eder ki. Bankalardan gelen doğum günü mesajları bile hoşuma gidiyor dersem bana delimidir nedir diyebilirsiniz.

Telefonla duyduğum sıcak bir ses ise beni göklere çıkarır. Bir de özlem duyulan ve uzun zamandır hiç duymadığım bir ses ise.

Ben doğduğumda babam,  erkek çocuk beklediği için, o gün eve gelmemiş küsmüş. Annem de beni ilk kucağına aldığında “Canımm benim” demiş. Anne baba sevgisine burada hiç giriş yapmayacağım ama tek söyleyebileceğim annem benim her şeyim.

İyi ki doğmuşum, iyi ki varım. Vee iyi ki de doğurmuşum.

Bu yeni yaş yılım benim uğur yılım olsun, şans getirsin.

Mutlu ve sevgi dolu yıllar bana J

Mutlu Yıllar
Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya
Rengârenk batan günü al karşına
Bir renk de kendinden kat
Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak
Kapat gözlerini bir hikâye yarat
Vazgeçme hissedilir biraz da sıcaklığını kat
Kalbindeki elleri bırakma sıkıca tut
Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt
Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama
Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver
Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana
Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana …
Can YÜCEL

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...