18 Kasım 2012 Pazar

ODAM ÇOK SIKICI !




Bir süredir fark etttim ki Yaren, evin hemen hemen her bölümünde kendine ait bir oyun alanı yaratıyor. Özellikle bu aralar benim krem ve farmüm şişelerine takmış durumda. Her gün kendince onlarla bir oyun kuruyor. Bazı zamanlar onu sessizce takip ettim ve kremlerin her birine bir karekter yüklediğni farkettim.
 
Örneğin içlerinden en uzun olan krem şişesine öğretmenim dedi. ( Öğretmenimizi çok seviyoruz bu arada :)) Diğerlerine ise kendince arkadaşlarını adlandırmış ( Kavin, Emir, Benhur ve Yusuf en çok sayıkladığımız arkadaşlarımız) ve sanki okuldalarmış gibi  birtakım hikayeler kurarak oyunlar oynuyor.
 
Çocuklar için herşey, her bir obje bir oyuncağa dönüşebiliyor, Yaren'in, kendi odasında bulunan oyuncaklara rağmen benim krem ve parfüm şişeleri ile oynaması gibi.
 
Ancak bu süreçte farkettiğim diğer bir şey de Yaren'in evin her alanında oyun oynaması ile birlikte sadece kendi odasında oyun oynamaması oldu.. Gerekli malzemeleri odasından alıyor ve onları mutlaka başka odalara taşıyarak oyunlarını oynuyor. Bir değil, iki değil baktım her seferinde bunu yapıyor bu işte bir sorun var dedim artık kendi kendime.
 
Geçenlerde ise bu konuyu kendisine sormaya karar verdim ve aramızda aşağıdaki diyalog gerçekleşti.
 
A: Anneciğim neden kendi odanda oynamıyorsun, hep başka yerlerde oynuyorsun, neden?
Y:  Çünkü odam çok sıkıcı
A : ?!?!
A : Neden çok sıkıcı buluyorsun, sıkıcı olmaması için ne yapmamı istersin?
Y: Bana arabalı yatak alırsan sıkılmam
A : ?!?!
 
Eveeeeeeeeeet,  bu aralar bana şunu al, bana bunu al, şu şunu giymişti, bu bunu almıştı zamanlarımız başladı tabii ki ve odasında sıkılmaması için de arabalı bir yatak istedi benden.
 
Aslında ona çok hak veriyorum. Yaren'in odasını iki yaşındayken düzenlemiştim. Ona beyaz ve prenses resimleri olan bir oda takımı almıştım. Ama tabii biraz daha büyüyünce kızımın erkekler gibi araba delisi olacağını o zamanlar tahmin edememiştim.
 
Evet, biz tam anlamı ile bir araba hastasıyız. Bir oyuncakçı dükkanına girdiğimizde ilgimizi bebekler değil, her türlü araba, çimento arabası, kamyon, helikopter, uçak, yarış arabaları vb mekanik araçlar dikkatimizi çekiyor.
 
Durum böyle olunca da tabii ki de prenses odalı bir oda onun dikkatini çekmiyor ve odasını sıkıcı buluyor sanıyorum. En azından vermiş olduğu cevaba göre nedeninin bu olduğunu düşnüyorum :)
 
Şimdi planlarımı yapıyorum; oda takımını değiştirmek istemiyorum ama sevdiği şeyleri göz önünde olacak bir oda tasarımı yaratmaya karar verdim ve bununla ilgili çalışmalara başladım. Zaten bir süredir odası ile ilgili kafamda bazı yapmak istediklerim vardı, onları da yapma zamanı geldi sanırım.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...