18 Temmuz 2011 Pazartesi

MÜZİKOLAJ

Bir süre önce aldığım Onur EROL'un Müzikolaj kitabını daha yeni okuma fırsatım oldu. Henüz okumam devam ediyor. Müzikle ilgili teknik bir kitap aslında. Ben hayatımda hep sadece iyi bir dinleyici olmuşumdur. Hiçbirzaman bir şarkıyı ezberleyebilmek gibi bir yeteneğim de olmadı maalesef. Maalesef diyorum ki çünkü hep sevdiğim bir şarkıyı sonuna kadar tam sözleri ile söylemek isterdim.

Yaren'in mzükle arası ise çok iyi ve ezberi de mükemmel. umarım bu hep böyle devam eder. Arabada ve evde mzüsik dinlemeyi ve dans etmeyi çok seviyor. Özellikle arabada müzik dinlerken elleri ritm tuutuğunu görüyorum. Şu arala arabada dinlediğimiz tek albüm ise ( belki inanmayacaksınız ama) Fatih ERKOÇ'un Seher Yeli albümü. Ben bu albümü çok severek aldım ve bıkmadan dinliyorum. ( herkese tavsiye ederim) Kızıma da geçti bu sevgi sanırım. Bıkmadan bu albümü dinliyor ve söyleyerek eşlik ediyor. Umarım türkü sevgisi de hep devam eder. Kısacası da Yaren'n müzik kulağının çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Müzikolaj kitabının içinde bir müzik CD'si vardı. Dün ilk defa kızımla birlikte bu CD'yi dinleme imkanı bulduk. Çoook güzel şarkılar var. Herkese tavsiye ederim.

Bu CD'yi dinlerken de müthiş birşey oldu. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Beraber dans ederken ayağım kaydı ve ben düştüm. Kızım ise hemen yanıma gelip bana " iyimisin anne" diye sordu. O ana acımı unutup kızıma sarıldım. Müthiş bir duyguydu.

7 Temmuz 2011 Perşembe

GÜLE GÜLE KUZUCUK

İnsanın 30’undan sonra bir dost kazanması çok zor oluyor. Bir de evlendikten sonra.

Aslı ile böyle bir dönem tanıştım. Benden 5 yaş küçük olmasına, ben evli ve de bir anne olup, onun bekâr olmasına rağmen kafalar o kadar uydu ki.


Çok kısa sürede dert ortağım, zayıflama yoldaşım, iş arkadaşım oldu. Yani anlayacağınız 30’undan sonra bir dostum oldu.

Benim kaderimde, sevdiklerimle ve dostlarımla zamanın bir kesitinde yollarımız mutlaka ayrılır. Gönüller hep aynıdır ama ya memleket değiştirirler ya da ülke.

İşte Aslı da gidiyor. Kader değişmedi yani. Yuva kuruyor canım dostum ama başka bir şehirde. Dualarım kabul olmadı, Adana’da kalır inşallah demiştim ama olmadı.

Sabahları birlikte işe giderken kızım yaren ona “bye bye kuzucuk” diyor. Bunu ona kendisi öğretti zaten, “Kuzucuk” kelimesi Aslı’dan kızıma yadigâr.

İstanbul’da, Niğde'de, Almanya’da ve başka şehirlerde dostlarım var. Gönüller bir olunca mesafeler önemli değil denir ya olmuyor maalesef. Mesafeler yapacağını yapıyor. Canın çektiğinde bir araya gelip bir kahve içmeye gidemiyorsun. Oturup dertleşmek ya da birlikte sinemaya gitmek de olmuyor. Hep bir şeyler eksik kalıyor.

Aslı, umarım herşey gönlüne göre olur. İstanbul’a giden bir daha zor dönüyor.


Senin için de en hayırlısı neyse o olsun.

GÜLE GÜLE KUZUCUK.


Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...